Receptek
Linkek a témában:
Ezért egyél több zöldborsót
A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen aminosav jelenléte miatt. Tartalmaz Béta-karotint, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz.
Borsó.lap.hu
Ma ismert formájában a zöldborsó csak a XVI. században jelent meg Franciaországban, ahova egyébként Olaszországból került, - majd meghódította a teljes kontinenst.
Mentás zöldborsókrémleves
Mentás Zöldborsó krémleves sajtos-fokhagymás pirítóssal
Zsenge zöldborsósaláta
Zsenge zöldborsó saláta spárgával, sörretekkel, krémfehérsajttal, lilahagymával és sült pulykahúskockákkal
Amit a zöldborsóról tudnunk kell
A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. Mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.
Meghatározás
Zöldségek bemutatása abc-rendben. Minden, amit az adott zöldségről tudni kell, és néhány kedvcsináló recept. Az oldalon megtalálhatóak még a zöldségtermesztéssel, -feldolgozással, piaccal, kereskedelemmel kapcsolatos linkek.